Diederik Meijntjes

Diederik Meijntjes

Na afronding HBO studie Facilitair Management 14 jaar in bedrijfstak Betaald Voetbal werkzaam geweest bij FC Zwolle en FC Utrecht. Begonnen in de horeca en geëindigd als manager publieks- en facilitaire zaken. In deze periode, waarin ik opleidingen heb gevolgd en certificaten behaald bij Hogeschool Enschede en de KNVB Academie, gewerkt en leiding gegeven binnen alle afdelingen van een Betaald Voetbal Organisatie. Daarbij specialisatie op gebied van marketing, communicatie, organisatie en faciliteren van het product voetbal voor sporters, staf, supporters en sponsoren. Laatste jaren ook specifiek gericht op o.a. veiligheid en opzetten en uitvoeren van sociaal maatschappelijk beleid samen met gemeentes, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

In 2007 zelf afscheid genomen van deze bedrijfstak om op projectbasis als verenigingsmanager tot 1 sept 2011 in de NOC*NSF proeftuin van Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan (voetbal, korfbal, hockey, tennis, manege) in Zwolle aan de slag te gaan. Op basis van: “Of je nu de bal speelt met de voet, hand of er tegenaan slaat met een racket of een stick en of dit plaatsvindt op natuurgras, kunstgras of nu ook op beachzand, organisatorisch en buiten de lijnen van het speelveld is alles gelijk”. Met deze visie wordt onder mijn leiding op sportpark de Pelikaan samengewerkt door verschillende sportverenigingen en organisaties uit o.a. onderwijs, welzijn, zorg, sport en bedrijfsleven met als doelstelling uitbreiding van het aantal sporters. Dit uit zich in (her)ontwikkeling en exploitatie sportpark met nieuwe aangepaste accommodaties, vernieuwend breder sportaanbod, nieuwe doelgroepen en vernieuwing van bedrijfsvoering. Zo vinden er als impuls van de breedtesport met inzet van (ex) topsporters ook evenementen/clinics en sportieve congressen plaats. Daarnaast structureel mogelijkheden gecreeerd voor o.a. beachsporten, outdoor fitness en aanbod in kader van gehandicaptensport, sport voor senioren, het onderwijs en bedrijfssport.

Vanaf 1 september ben ik werkzaam in de volgende functies: Sportparkmanager De Pelikaan, Programmamanager ROC Landstede, Manager veiligheid, onderwijs & vrijwilligers FC Zwolle alsmede eigenaar van sportmanagementadviesbureau Buitengewoon Sporten.

Ralph Keuning

Ralph Keuning

"Ralph Keuning R.H. (Ralph) Keuning studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en de Freie Universität Berlijn. T…"

Lees
Typhoon & Sticks

Typhoon & Sticks

"Typhoon & Sticks Eerlijkheid. Het sleutelwoord voor het debuut album van de Zwolse rapper Glenn de Randamie, alias Typhoon. E…"

Lees
Marit Otto

Marit Otto

"Marit Otto is beeldend kunstenaar. Ze is verbonden aan DOAS; de culturele broedplaats en houdt haar atelier in de oude Ambachtsc…"

Lees
Corine den Hollander

Corine den Hollander

"Je kunt alles als heel gewoon ervaren maar je moet wel met je hoofd boven het maaiveld durven uitsteken om je doelen te bereiken…"

Lees
Arend Kisteman

Arend Kisteman

"Op zijn 6e is Arend Kisteman in Zwolle komen wonen. Van jongs af aan was het starten van een eigen bakkerij zijn droom en dan h…"

Lees