Typhoon en Sticks

Typhoon & Sticks

Eerlijkheid. Het sleutelwoord voor het debuut album van de Zwolse rapper Glenn de Randamie, alias Typhoon. En eerlijk duurt in dit geval inderdaad lang. Maar liefst drie jaar hebben muziekliefhebbers moeten wachten op Tussen Licht en Lucht, het eerste wapenfeit van Ty. Omdat de man geen genoegen neemt met standaard rap. Omdat hij zijn hart en ziel bloot legt op zijn plaat en daarbij verder gaat dan je gewend bent. “Ik ben geen rapper, noem me ervaringsdeskundige”, zoals hij zelf zegt. Als het leven een leerproces is, is Typhoon een gierige leerling. Zelden hoor je een artiest die zich zo weinig verschuilt achter een pose en zich zo open en eerlijk durft op te stellen. Gewoon Glenn dus, maar geen simpele raps, eerder rauw en confronterend voor zichzelf en de luisteraar.
Wij vinden Zwolle bijzonder flex!

"ik hoop dat deze actie ons verbind, of je nou ras zwollenaar, student, werkend of bezoeker bent. zwolle is een mooie, inspirerende plek met ongekende mogelijkheden. laten we blijven zien hoe bijzonder het is om onderdeel van deze stad te zijn"

(typhoon)

Sticks is begonnen met Rappen in 1995, altijd met drang naar perfectionisme en vernieuwing. Maakte onderweg albums met Opgezwolle, Opgeduveld, Kubus, Fakkelbrigade en A.R.T. Houdt van teksten schrijven, niet zo van freestylen. Maar als je het ‘m vraagt, doet ‘ie t soms wel. Teksten schrijft hij het meest in rap-vorm, daarnaast ook losse schrijfsels. Die bewaart Sticks, tot het moment daar is. Hij houdt van mensen die verder kijken dan hun neus lang is, die cliche’s in welke vorm dan ook vermijden. Mensen die ondanks een soms neerslachtige bui wel positief proberen te blijven. Want in die mensen herkent hij zich. Evenals in mensen die zichzelf en de wereld niet al te serieus nemen. Al is dat bijna een cliché. Sticks is een nostalgist op zijn tijd, maar over het algemeen beseft hij wel dat het verleden voorbij is en dus zinloos om proberen terug te halen. Daarvoor is het heden ook te mooi, laat staan de toekomst.

Ralph Keuning

Ralph Keuning

"Ralph Keuning R.H. (Ralph) Keuning studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en de Freie Universität Berlijn. T…"

Lees
Marit Otto

Marit Otto

"Marit Otto is beeldend kunstenaar. Ze is verbonden aan DOAS; de culturele broedplaats en houdt haar atelier in de oude Ambachtsc…"

Lees
Corine den Hollander

Corine den Hollander

"Je kunt alles als heel gewoon ervaren maar je moet wel met je hoofd boven het maaiveld durven uitsteken om je doelen te bereiken…"

Lees
Diederik Meijntjes

Diederik Meijntjes

"Na afronding HBO studie Facilitair Management 14 jaar in bedrijfstak Betaald Voetbal werkzaam geweest bij FC Zwolle en FC Utrech…"

Lees
Arend Kisteman

Arend Kisteman

"Op zijn 6e is Arend Kisteman in Zwolle komen wonen. Van jongs af aan was het starten van een eigen bakkerij zijn droom en dan h…"

Lees