Muppetstuff

Henri van Velzen

Hallo, mijn naam is Henri van Velzen en ik ben geboren en getogen in Zwolle.

Als kind was ik al dol op zingen. In mijn schooltijd mocht ik vaak mee doen met musicals en als er wat te zingen was stond ik vooraan. Rond mijn 18e ben ik als zanger begonnen bij de band Highway. Dit was een zes-koppig dans- en amusementsorkest. Bij deze band zong ik veel Nederlandstalig, waaronder natuurlijk veel nummers van mijn idool André Hazes. Na een jaar of zes viel de band uit elkaar, de één ging trouwen en de ander kreeg kinderen, enz. enz. Zelf ben ik toen met mijn maatschappelijke carrière verder gegaan en van zingen kwam weinig meer. Af en toe zong ik bij een bepaalde gelegenheid nog wel eens een liedje, in de kroeg of op een feestje, maar meer eigenlijk niet.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 2005 ben ik toch weer de studio in gegaan om een  album op te opnemen met covers van mijn idool André Hazes. De eerste CD’s waren zo weg en ik werd overal gevraagd om te komen zingen. Als ik mijn Hazes nummers zing en dan naar de mensen kijk en zie hoeveel mensen de nummers mee kunnen zingen en wat sommige nummers van Hazes bij mensen los maakt, dan voel ik mij bevoorrecht dat ik deze mooie nummers mag en kan zingen.

In 2006 heb ik mijn eerste single CD opgenomen samen met Ton Spronk in Alphen aan de Rijn. Daar staan mijn titels, “Oh wat een dag”, “Voor hem gekozen” en “Geef mij jouw angst” op. Deze single werd bij de radio zenders goed ontvangen. Van twee titels  “Voor hem gekozen” en “Geef mij jouw angst” hebben we videoclips laten maken, welke regelmatig te zien waren bij TV Oranje en Sterren.nl.

In 2007 is er weer een single uitgebracht, dit keer in samenwerking met Henny Thijssen (tekstschrijver van o.a. André Hazes en Frank van Etten) en Bart van der Post (de man achter heel veel hitnoteringen van bijna alle bekende artiesten).

We hebben deze twee nummers “Het kind in mij” en de “Hazes medley” in de studio van Koos Alberts opgenomen. Koos Alberts was er zo enthousiast over dat hij mij aanbood  om dit op single op zijn platenlabel uit te brengen. Ook de videoclips van deze titels waren regelmatig op de TV zenders te zien.

Midden 2008 heeft Henny Thijssen mij gevraagd om samen met hem, als voorloper op Henny’s eigen album, een duet met hem op te nemen. Dat was een groot succes. Het nummer “De nacht is mijn leven”, is door heel veel radiostations en TV zenders opgepakt en ook de reacties uit het land waren geweldig.

In september 2008 zijn we opnieuw de studio van Koos Alberts in gegaan want Henny Thijssen en Bart v.d. Post hadden voor mij twee nieuwe nummers geschreven. De nummers heten “Ik zal je missen”, een hele mooie ballad en het uptempo stuk “Niet meer bellen” .

Door het succes van het duet “De nacht is mijn leven” ben ik verder met Henny Thijssen en Bart v.d Post gaan samenwerken en hebben we een album met nieuwe nummers en een paar covers opgenomen. Heel erg spannend en leuk. Het Album “Het maakt mij niets meer uit” is goed verkocht en word nog steeds besteld. Op het album staan de nummers welke ik eerder op single heb uitgebracht, en een aantal hele nieuwe nummers waaronder drie duetten met Henny Thijssen en natuurlijk mijn nieuwe single “Het maakt mij niets meer uit” en “Laat dan maar zitten”

Muppetstuff

Muppetstuff

"Door de soepele mix van folk, jazz, blues en nederpop blijft Muppetstuff bij ieder optreden verrassen. Muppetstuff is in zijn ba…"

Lees
Erben Wennemars Presenteert

Erben Wennemars Presenteert

"Erben Wennemars is een echte sprinter. Hij doet alles het liefst zo snel mogelijk. Zijn enthousiasme en gedrevenheid waren op he…"

Lees
Harm Wolters

Harm Wolters

"Harm Wolters werd geboren op 21 april 1967 te Steenwijk. De door zusje Petra ontdekte zanger nam in 2003 zijn allereerste cd-si…"

Lees
Bertolf

Bertolf

"Bertolf Lentink (Dronten, 2 juli 1980) is een Nederlandse singer-songwriter. Hij speelde, voordat hij solo ging, in de band van …"

Lees
Typhoon

Typhoon

"Op zijn 15e begon hij zijn rapcarrière in de formatie Rudeteenz, samen met Rico van Opgezwolle en zijn broer Blaxtar. Drie jaar …"

Lees
Blaas of glory

Blaas of glory

"Blaas of Glory is een Nederlandse akoestische parodie-coverband die is ontstaan toen de reguliere band Blaze of Glory ermee stop…"

Lees
DJ Pauluz

DJ Pauluz

"DJ Pauluz is werkzaam bij platenzaak Plato en heeft zijn eigen periodieke event bij Hedon! Dit onder de naam Blizzurd."

Lees
Rico

Rico

"Ricardo McDougal (Rico) is een rapper uit Zwolle die onder contract staat bij Top Notch. Tot 2007 zat hij in de rapgroep Opgezwo…"

Lees
Esther Groenenberg

Esther Groenenberg

"In het najaar van 2008 scoorde Esther een YouTube hit met 'Oh meisje', haar vrolijke aanklacht tegen het huidige schoonheidsidea…"

Lees
Sticks

Sticks

"Sticks is begonnen met Rappen in 1995, altijd met drang naar perfectionisme en vernieuwing. Maakte onderweg albums met Opgezwoll…"

Lees
Blaxtar

Blaxtar

"Blaxtar zag het levenslicht als Kevin de Randamie op 26 november 1977 in Roermond, Limburg. Hij kreeg in zijn vroegste jaren nog…"

Lees
Martin Korthuis

Martin Korthuis

"Martin Korthuis (1952) is geboren en getogen in Bedum, onder de rook van de stad Groningen. Na diverse omzwervingen langs Finst…"

Lees
Aïrto

Aïrto

"Ik ben Aïrto, een 24 jarige singer/soulwriter wonend in Zwolle. Ik ben getekend als songwriter/componist bij EMI publishing. Ik …"

Lees
Erwin Nyhoff

Erwin Nyhoff

"Toepasselijker had Erwin Nyhoff zijn eerste soloalbum niet kunnen noemen; "Take Your Time" mag dan zijn eerste soloalbum zijn, a…"

Lees