Sticks

Sticks

Sticks is begonnen met Rappen in 1995, altijd met drang naar perfectionisme en vernieuwing. Maakte onderweg albums met Opgezwolle, Opgeduveld, Kubus, Fakkelbrigade en A.R.T. Houdt van teksten schrijven, niet zo van freestylen. Maar als je het 'm vraagt, doet 'ie t soms wel. Teksten schrijft hij het meest in rap-vorm, daarnaast ook losse schrijfsels. Die bewaart Sticks, tot het moment daar is. Hij is zo stom om te denken dat iemand daar op wacht.Hij houdt van mensen die verder kijken dan hun neus lang is, die cliche's in welke vorm dan ook vermijden. Mensen die ondanks een soms neerslachtige bui wel positief proberen te blijven. Want in die mensen herkent hij zich. Evenals in mensen die zichzelf en de wereld niet al te serieus nemen. Al is dat bijna een cliché. Sticks is een nostalgist op zijn tijd, maar over het algemeen beseft hij wel dat het verleden voorbij is en dus zinloos om proberen terug te halen. Daarvoor is het heden ook te mooi, laat staan de toekomst. Lering trekken uit het verleden, daar is hij echter niet vies van.

De man zelf haalt inspiratie uit creatievelingen om zich heen, maar ook veel uit zichzelf. Ook mensen die beseffen dat er altijd een "maar" is, en die weten dat het mes altijd aan twee kanten snijdt, vindt ST veelal sympathiek. Omdat die beseffen dat er nooit een eenduidig antwoord op een vraag is. Tegelijkertijd zal hij de eerste zijn die tegen je zegt: "Niet zeuren, gewoon gaan". Dat maakt hem tot een complex persoon. Maar aan de andere kant houdt ie heel erg van voetbal. Zo erg kan het dus niet zijn.

Houdt van muziek, het liefst goede. Wat dat dan is, wisselt geregeld want smaak verandert telkens en is geen vast-staand iets zegt-ie. Alhoewel, er hoeft wat hem betreft niet te veel gezweef in voor te komen. Dat geldt zeker ook voor de boeken die hij leest en de films die hij kijkt. Eerder Bukowski dan Coelho bedoelt-ie. En "The Soprano's" vindt 'ie een betere serie dan "The Wire". Charlie Sheen in "Two and a half men" vindt Stickert een held. Evenals: Ronald Goedemondt, Hans Teeuwen, Koot & Bie en vele andere taalvernieuwers.

Sticks spreekt nooit in derde persoon enkelvoud over zichzelf.

Meer informatie:
http://www.fakkelteitgroep.nl/artiesten/sticks/

Muppetstuff

Muppetstuff

"Door de soepele mix van folk, jazz, blues en nederpop blijft Muppetstuff bij ieder optreden verrassen. Muppetstuff is in…"

Lees
Erben Wennemars Presenteert

Erben Wennemars Presenteert

"Erben Wennemars is een echte sprinter. Hij doet alles het liefst zo snel mogelijk. Zijn enthousiasme en gedrevenheid war…"

Lees
Harm Wolters

Harm Wolters

"Harm Wolters werd geboren op 21 april 1967 te Steenwijk. De door zusje Petra ontdekte zanger nam in 2003 zijn allereers…"

Lees
Bertolf

Bertolf

"Bertolf Lentink (Dronten, 2 juli 1980) is een Nederlandse singer-songwriter. Hij speelde, voordat hij solo ging, in de b…"

Lees
Typhoon

Typhoon

"Op zijn 15e begon hij zijn rapcarrière in de formatie Rudeteenz, samen met Rico van Opgezwolle en zijn broer Blaxtar. Dr…"

Lees
Blaas of glory

Blaas of glory

"Blaas of Glory is een Nederlandse akoestische parodie-coverband die is ontstaan toen de reguliere band Blaze of Glory er…"

Lees
DJ Pauluz

DJ Pauluz

"DJ Pauluz is werkzaam bij platenzaak Plato en heeft zijn eigen periodieke event bij Hedon! Dit onder de naam Blizzurd."

Lees
Rico

Rico

"Ricardo McDougal (Rico) is een rapper uit Zwolle die onder contract staat bij Top Notch. Tot 2007 zat hij in de rapgroep…"

Lees
Esther Groenenberg

Esther Groenenberg

"In het najaar van 2008 scoorde Esther een YouTube hit met 'Oh meisje', haar vrolijke aanklacht tegen het huidige schoonh…"

Lees
Blaxtar

Blaxtar

"Blaxtar zag het levenslicht als Kevin de Randamie op 26 november 1977 in Roermond, Limburg. Hij kreeg in zijn vroegste j…"

Lees
Martin Korthuis

Martin Korthuis

"Martin Korthuis (1952) is geboren en getogen in Bedum, onder de rook van de stad Groningen. Na diverse omzwervingen lan…"

Lees
Henri van Velzen

Henri van Velzen

"Als kind was ik al dol op zingen. In mijn schooltijd mocht ik vaak mee doen met musicals en als er wat te zingen was sto…"

Lees
Aïrto

Aïrto

"Ik ben Aïrto, een 24 jarige singer/soulwriter wonend in Zwolle. Ik ben getekend als songwriter/componist bij EMI publish…"

Lees
Erwin Nyhoff

Erwin Nyhoff

"Toepasselijker had Erwin Nyhoff zijn eerste soloalbum niet kunnen noemen; "Take Your Time" mag dan zijn eerste soloalbum…"

Lees