Typhoon

Typhoon

Glenn de Randamie (6 augustus 1984), beter bekend als Typhoon, is een Nederlands rapper. Hij staat momenteel onder contract bij het platenlabel Top Notch. Typhoon is familie van de rappers Blaxtar (broer) en O-Dog (broer), en de R&B-zangeres Dinopha (zus).
Op zijn 15e begon hij zijn rapcarrière in de formatie Rudeteenz, samen met Rico van Opgezwolle en zijn broer Blaxtar. Drie jaar later maakte hij zijn solodebuut op het verzamelalbum "Vet verse flows". Zijn bijdrage aan dit verzamelalbum leverde hij met de tracks Het doek valt en Alea Iacta Est.
In 2001 maakte hij samen met Opgezwolle het nummer Als Die Mic Aan Staat voor het album van Opgezwolle Spuugdingen op de Mic. Ook maakte hij het nummer Hook Op samen met Opgezwolle voor hun album Vloeistof in 2003.
Hij behaalde in 2004 zijn vwo-diploma aan het Carolus Clusius College te Zwolle. In 2004 won Typhoon de Grote Prijs van Nederland in de categorie R&B-HipHop. Niet lang daarna tekende hij bij het label Top Notch in 2005. Hij stond ook op het album van Kubus; Buitenwesten, waardoor hij samen met Kubus, Opgezwolle, Jawat! & DuvelDuvel op de Buitenwesten toer ging.
In 2005 maakte Typhoon samen met de producer Nav 10 thematracks voor de muziekzender The Box. De thema's gingen o.a. over de rolverdeling tussen man en vrouw, homoseksualiteit, geloof, geld, het asielbeleid in Nederland, topsport, beroemdheid, idealen en seks. Ook nam hij (samen met Yes-R) het nummer Bedankt op voor Yes-R's 2005 album Mijn Pad.
In 2006 ging Typhoon hard aan het werk aan zijn debuutalbum, dat in 2007 is uitgekomen. Hij staat ook op het album van zijn broer Blaxtar.
2007 bracht de release van Typhoons debuutalbum, getiteld Tussen Licht en Lucht. Ook brengt hij een Limited edition uit. Hij staat ook op het album van Sticks en Delic: Fakkelteit.
Begin 2009 gingen Rico en Sticks samen met ART, Typhoon en James door onder de naam Fakkelbrigade. Later dat jaar kreeg hij de Zilveren Harp 2008 toegekend.
Ook reisde Typhoon naar Kenia voor ontwikkelingshulp met de organisatie Edukans. Hier liep hij tien dagen rond in de grote sloppenwijk Nairobi met een groep jongeren uit heel Nederland om daarmee een ervaring op te doen.
Daarnaast bracht Typhoon een EP van acht tracks uit met New Cool Collective.

(bron: wikipedia)

Meer informatie:
www.mctyphoon.nl en www.fakkelteitgroep.nl

Muppetstuff

Muppetstuff

"Door de soepele mix van folk, jazz, blues en nederpop blijft Muppetstuff bij ieder optreden verrassen. Muppetstuff is in…"

Lees
Erben Wennemars Presenteert

Erben Wennemars Presenteert

"Erben Wennemars is een echte sprinter. Hij doet alles het liefst zo snel mogelijk. Zijn enthousiasme en gedrevenheid war…"

Lees
Harm Wolters

Harm Wolters

"Harm Wolters werd geboren op 21 april 1967 te Steenwijk. De door zusje Petra ontdekte zanger nam in 2003 zijn allereers…"

Lees
Bertolf

Bertolf

"Bertolf Lentink (Dronten, 2 juli 1980) is een Nederlandse singer-songwriter. Hij speelde, voordat hij solo ging, in de b…"

Lees
Blaas of glory

Blaas of glory

"Blaas of Glory is een Nederlandse akoestische parodie-coverband die is ontstaan toen de reguliere band Blaze of Glory er…"

Lees
DJ Pauluz

DJ Pauluz

"DJ Pauluz is werkzaam bij platenzaak Plato en heeft zijn eigen periodieke event bij Hedon! Dit onder de naam Blizzurd."

Lees
Rico

Rico

"Ricardo McDougal (Rico) is een rapper uit Zwolle die onder contract staat bij Top Notch. Tot 2007 zat hij in de rapgroep…"

Lees
Esther Groenenberg

Esther Groenenberg

"In het najaar van 2008 scoorde Esther een YouTube hit met 'Oh meisje', haar vrolijke aanklacht tegen het huidige schoonh…"

Lees
Sticks

Sticks

"Sticks is begonnen met Rappen in 1995, altijd met drang naar perfectionisme en vernieuwing. Maakte onderweg albums met O…"

Lees
Blaxtar

Blaxtar

"Blaxtar zag het levenslicht als Kevin de Randamie op 26 november 1977 in Roermond, Limburg. Hij kreeg in zijn vroegste j…"

Lees
Martin Korthuis

Martin Korthuis

"Martin Korthuis (1952) is geboren en getogen in Bedum, onder de rook van de stad Groningen. Na diverse omzwervingen lan…"

Lees
Henri van Velzen

Henri van Velzen

"Als kind was ik al dol op zingen. In mijn schooltijd mocht ik vaak mee doen met musicals en als er wat te zingen was sto…"

Lees
Aïrto

Aïrto

"Ik ben Aïrto, een 24 jarige singer/soulwriter wonend in Zwolle. Ik ben getekend als songwriter/componist bij EMI publish…"

Lees
Erwin Nyhoff

Erwin Nyhoff

"Toepasselijker had Erwin Nyhoff zijn eerste soloalbum niet kunnen noemen; "Take Your Time" mag dan zijn eerste soloalbum…"

Lees