Muppetstuff

Aïrto

Kan je jezelf voorstellen ?

Ik ben Aïrto, een 24 jarige singer/soulwriter wonend in Zwolle. Ik ben getekend als songwriter/componist bij EMI publishing. Ik ben serieuzer met muziek bezig gegaan in 2005, dat is ook het jaar waarin ik mijn eerste eigen nummer “You” heb geschreven, in de loop der jaren ben ik alleen maar meer gaan schrijven en mezelf beter gaan leren kennen op muzikaal gebied. Ik “speel” en schrijf op de piano, maar ik vind mezelf niet echt een piano-player. De stijl waarin ik mezelf het meest thuis in voel is soul/pop met een klein vleugje RnB.

Mag ik stellen dat je vooral bekendheid hebt gekregen door jouw YouTube-filmpjes?

Dat klopt helemaal, ik ben begonnen op youtube om eigenlijk een soort van te checken of mensen de vibe cool vonden, en langzaam mensen mijn eigen muziek te laten horen. Dat is eigenlijk in best een bizar tempo gegaan vanaf het moment dat ik mijn eerste filmpje online zette.

Wat zin de reacties en contacten dat je door dit medium hebt opgedaan?

De reacties zijn soms heel onbegrijpelijk en ongelooflijk. Het internet heeft me o.a. bij Giel op de radio gebracht, naar aanleiding van die show ben ik ook getekend bij EMI Publishing. Verder heb ik mijn huidige manager ontmoet via het internet, ben ik meerdere malen naar het buitenland gegaan op uitnodiging en heb ik al met een redelijke reeks mensen kunnen werken. Door het hele online gebeuren ben je te zien voor de hele wereld en ben je er ook bereikbaar voor. Ik ben natuurlijk wel eager om nog met veel meer mensen te werken!

Muppetstuff

Muppetstuff

"Door de soepele mix van folk, jazz, blues en nederpop blijft Muppetstuff bij ieder optreden verrassen. Muppetstuff is in zijn ba…"

Lees
Erben Wennemars Presenteert

Erben Wennemars Presenteert

"Erben Wennemars is een echte sprinter. Hij doet alles het liefst zo snel mogelijk. Zijn enthousiasme en gedrevenheid waren op he…"

Lees
Harm Wolters

Harm Wolters

"Harm Wolters werd geboren op 21 april 1967 te Steenwijk. De door zusje Petra ontdekte zanger nam in 2003 zijn allereerste cd-si…"

Lees
Bertolf

Bertolf

"Bertolf Lentink (Dronten, 2 juli 1980) is een Nederlandse singer-songwriter. Hij speelde, voordat hij solo ging, in de band van …"

Lees
Typhoon

Typhoon

"Op zijn 15e begon hij zijn rapcarrière in de formatie Rudeteenz, samen met Rico van Opgezwolle en zijn broer Blaxtar. Drie jaar …"

Lees
Blaas of glory

Blaas of glory

"Blaas of Glory is een Nederlandse akoestische parodie-coverband die is ontstaan toen de reguliere band Blaze of Glory ermee stop…"

Lees
DJ Pauluz

DJ Pauluz

"DJ Pauluz is werkzaam bij platenzaak Plato en heeft zijn eigen periodieke event bij Hedon! Dit onder de naam Blizzurd."

Lees
Rico

Rico

"Ricardo McDougal (Rico) is een rapper uit Zwolle die onder contract staat bij Top Notch. Tot 2007 zat hij in de rapgroep Opgezwo…"

Lees
Esther Groenenberg

Esther Groenenberg

"In het najaar van 2008 scoorde Esther een YouTube hit met 'Oh meisje', haar vrolijke aanklacht tegen het huidige schoonheidsidea…"

Lees
Sticks

Sticks

"Sticks is begonnen met Rappen in 1995, altijd met drang naar perfectionisme en vernieuwing. Maakte onderweg albums met Opgezwoll…"

Lees
Blaxtar

Blaxtar

"Blaxtar zag het levenslicht als Kevin de Randamie op 26 november 1977 in Roermond, Limburg. Hij kreeg in zijn vroegste jaren nog…"

Lees
Martin Korthuis

Martin Korthuis

"Martin Korthuis (1952) is geboren en getogen in Bedum, onder de rook van de stad Groningen. Na diverse omzwervingen langs Finst…"

Lees
Henri van Velzen

Henri van Velzen

"Als kind was ik al dol op zingen. In mijn schooltijd mocht ik vaak mee doen met musicals en als er wat te zingen was stond ik vo…"

Lees
Erwin Nyhoff

Erwin Nyhoff

"Toepasselijker had Erwin Nyhoff zijn eerste soloalbum niet kunnen noemen; "Take Your Time" mag dan zijn eerste soloalbum zijn, a…"

Lees